Wedstrijdverslagen zaterdag 4 november 2017

06 nov Wedstrijdverslagen zaterdag 4 november 2017

Hellevoetsluis 1 – Alexandria ’66 1
Koploper Hellevoetsluis was voor eigen publiek uit op herstel na de 1e nederlaag uit bij CWO. Bovendien zou bij een overwinning de 1e periodetitel heel dichtbij komen. Alexandria’66 wilde minimaal een punt overhouden aan deze wedstrijd. Eens moet toch de kentering komen dat de ploeg van hoofdtrainer Driss El Akchaoui zich zelf gaat belonen. Het was de thuisploeg die direct na de aftrap het initiatief naar zich toe trok. Alexandria’66 moest terug en zowel in de 5e en de 10e minuut creëerde Hellevoetsluis een kans maar de aanvalslinie van Hellevoetsluis kopte naast en net over het doel van Alexandria. In de 13e minuut was het wel raak toen de thuisclub over de rechterflank goed door kwam en de defensie van Alexandria’66 werd overlopen: Ken Luijendijk scoorde de 1-0. Enkele minuten later kreeg Alexandria’66 meer vat op de wedstrijd. Het was Leroy Verweij die Jurano O’brien uitstekend aanspeelde. Jurano, vandaag in de basis gestart, wist Lester Pires te bereiken, echter kon Lester deze kans niet verzilveren. In de 19e minuut stuurde Romano Niamut met een mooie dieptepass Lester over links de ruimte in. Lester snelde zijn tegenspeler voorbij maar schoot over het doel van Hellevoetsluis.

De betere fase van Alexandria’66 werd abrupt afgebroken toen Nigel de Jong de bal in de 24e minuut  volstrekt onnodig verspeelde in de defensie. Het was toen wel heel simpel voor Davy Mierop van Hellevoetsluis om het cadeautje uit te pakken: 2-0. Trainer Driss El Akchaoui greep direct in en verving Nigel onmiddellijk. Hellevoetsluis ging op jacht naar meer. Alexandria’66 moest alle zeilen bijzetten om in die fase niet nog meer averij op te lopen. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Alexandria’66 via Jurano weer tot aanvallende acties. Of hij nu wel of niet binnen de 16 meter werd aangetikt, zal altijd wel de vraag blijven. Scheidsrechter Steenbergen liet doorspelen en dat deed hij even later ook toen diezelfde Jurano op rechts voorbij zijn tegenstander glipte  en nog al opzichtig aan zijn shirt werd vastgehouden. In de 37e  minuut was Lester dicht bij de aansluitingstreffer toen zijn schot uiteen spatte op de zijkant van de kruising. Even later was Hellevoetsluis dichtbij de 3-0. Doelman Yves Basfielt kon een inzet niet controleren, kreeg Darren Sno de bal ook niet goed weg maar wist de thuisploeg niet te profiteren. Hellevoetsluis ging met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.

Direct na de pauze zette Lester Pires de toon voor de 2e helft namens Alexandria’66. Hij snelde over rechts langs zijn tegenstander en zijn inzet kon door doelman Ribaric met enig geluk met behulp van de lat tot corner worden verwerkt. Alexandria’66 zocht steevast de aanval en daar kon Hellevoetsluis lange tijd weinig tegenover stellen. In de 59e minuut een soortgelijke situatie waarbij de bal via de onderkant van de lat weer het veld instoot. De aansluitingstreffer hing lange tijd in de lucht. Driss El Akchaoui bracht nog extra aanvallers: Rafiek Casteleins en Marchiano Deekman. De mogelijkheden stapelden zich op voor Alexandria maar het probleem van de afgelopen weken deed zich deze middag opnieuw voor: onze mogelijkheden benutten blijft in dit stadium nog steeds een probleem. Bij een schaarse uitval vergrootte Hellevoetsluis in de 87e minuut de voorsprong tot 3-0. Opnieuw was Davy Mierop doeltreffend. In de slotminuut schoot Romano Niamut een vrije trap van even buiten de 16 meter bijzonder fraai in, en tekende zo voor de eretreffer. Maar verder kwamen we niet.

Zo floot de uitstekend leidende scheidsrechter Steenbergen af bij de eindstand van 3-1 voor Hellevoetsluis. Over het geheel genomen een geflatteerde uitslag maar daar kopen we niks voor. Helaas de derde seizoennederlaag voor Alexandria’66 dat met 8 punten uit 7 wedstrijden een te bescheiden positie op de ranglijst inneemt: Neptunus Schiebroek (8e plaats) voert het rechter rijtje aan met 9 punten, direct gevolgd door Alexandria’66 (9e ) en Piershil (10e) met 8.

11e SSS met 7 punten, 12e Berkel met 6, 13e VDL met 4, 14e en laatste Rhoon met 1 punt.
Op zaterdag, 11 november 2017 een inhaal-/bekerweekend. Dan staat in de 2e Klasse D uitsluitend Sparta – Rhoon (inhaalwedstrijd) op het programma. Alexandria’66 is vrij.
Op zaterdag, 18 november 2017 staat de ontmoeting Alexandria’66 – SVS op het programma.

SVS debuteert uitstekend in de 2e Klasse D en bezet een verdienstelijke 7e plaats met 10 punten. Een echte derby. De Afstand met sportcomplex Schenkel is hemelsbreed nog geen twee kilometer. SVS heeft een aantal spelers in de gelederen die voorheen vooral in de jeugd geruime tijd bij Alexandria’66 speelden. Dus zijn alle ingrediënten aanwezig voor een bijzonder aantrekkelijke en enerverende wedstrijd. De komende twee weken zal de staf van Zaterdag-1 onze selectie klaarstomen voor het tweede reeks wedstrijden:

18 november: Alexandria’66 – SVS
25 november: Rhoon – Alexandria’66
2 december: Alexandria’66 – Strijen
9 december : VDL – Alexandria’66
16 december: Alexandria’66 – SSS

 

Zaterdag 2 verliest bij Capelle 2
Met ons 2e wil het maar niet lukken. Capelle 2 was dit keer met 7-1 te sterk. Alexandria’66 speelde enige tijd met 10 respectievelijk 9 spelers. Omdat Heinenoord een verrassende 3-2 overwinning behaalde op Neptunus Schiebroek is de laatste plaats nu alleen ons deel. Op zaterdag, 18 november komt Heinenoord naar Alexandria’66. Het is te hopen dat een aantal spelers snel wedstrijdfit wordt om aan te kunnen haken bij de concurrentie.

 

Zaterdag 3
Omdat hekkensluiter ARC 3 uit Alphen aan den Rijn personele problemen heeft, ging deze wedstrijd niet door.

 

Alexandria JO19-1 verliest op gras bij Fortuna Sittard
Op het sportpark van de Jeugdacademie van Fortuna Sittard leed Alexandria 66 haar tweede nederlaag op een niet al te best grasveld, wat soms ook glad was door de motregen. Het kreeg zeker meer en betere kansen dan de thuisclub, maar wist die niet te benutten.  Fortuna haalde wel het rendement uit de eerste mogelijkheid die het kreeg na 23 minuten; 1-0. Wat A1 hierna ook probeerde het lukte niet meer om de opgelopen achterstand recht te trekken.

In de eerste helft stuite Alper Doger en Jason Noslin op de doelman van Fortuna. Na de rust was het meer een spannende dan een goede wedstrijd, met voornamelijk Alexandria ’66 wat met een voorbeeldige inzet op zoek ging naar de gelijkmaker. Met Nabil Sharif en Jannick van de Elburg in de ploeg voor Amine Amghar en Alper Dogan (wenkbrauw blessure) ging het onverdroten verder op zoek naar de welverdiende gelijkmaker. Nabil Sharif raakte de lat boven de kansloze doelman van de thuisclub, en even later kreeg A1 geen strafschop toen Nabil Sharif  wel of niet geduwd werd in het strafschop gebied. De meningen daarover waren verdeeld daarover.  Scheidsrechter Linke, met zo’n heerlijk Limburgs accent, vond het helemaal niks!

Dat de thuisclub in blessuretijd op 2-0 kwam was alleen belangrijk voor De statistiek. Jammer maar meer ook niet. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar dat verandert niets aan onze doelstelling t.w. Een plek bij de eerste vijf, een eventuele periodetitel en zo ver mogelijk komen in de KNVB beker. Voor het uit de eerste divisie gedegradeerde Fortuna geldt maar een ding, zo snel mogelijk terug naar de eerste divisie. Wij mogen maar niet ten koste van alles. Het ontvangst was op het sportpark Anker in Buchten was prima, en Fortuna Sittard toonde zich een uitstekend gastheer. Zaterdag gaat Alexandria 66 JO19-1 naar Alphense Boys, wat koploper bleef door een 3-0 winst op Excelsior Maassluis. aanvang 14.30 uur.

Veel waardering en complimenten waren er voor Alexandria 66 Jo19-2.
Al een paar weken leveren zei minimaal 4 spelers af aan Zaterdag 2.  Dit team kampt oa met een blessuregolf. Diezelfde spelers spelen later op de middag ook hun wedstrijd met A2 mee.  De mannen van de trainers Vino en Gerson zijn na dit weekend koploper in de eerste klasse na een 2-4 zege op Zestienhoven JO19-1. Buitengewoon knap jongens. Ook al omdat zei op het laatste moment geplaagd werden door afmeldingen wegens oa ziekte. Gelukkig bood JO17-1 de helpende hand met in ieder geval aanvulling.

 

Alexandria ’66 J015-2 maakt verwachtingen waar
Alexandria J015-2 is een team van 1e jaars 015 (voorheen C-tjes) die in feite vorig seizoen grotendeels als team bij elkaar kwamen in J013-1. Dit seizoen debuteren zij o.l.v. van de gedreven coach/trainer Mark Hotting en assistant Joey in de 1e klasse A-categorie, waarvoor dit seizoen voor het eerst vrije inschrijving mogelijk was. In de winterstop volgt een herindeling door de KNVB. We laten de J014 discussie maar voor wat het was.

J015-2 begon net als andere teams eerst met een redelijke zware bekerpoule, met teams als Barendrecht J015-1 (2e divisie) en Nieuwenhoorn J015-1 (Hoofdklasse) maar ging de strijd gewoon voetballend aan en werd keurig 2e. Ook in de competitie worden onze mannen regelmatig geconfronteerd met het meer fysieke aspect van het J015 voetbal, waarbij dwergen en reuzen elkaar op het veld bestrijden. Maar stap voor stap weten de mannen hier steeds beter, voetballend onderuit te spelen. Deze zaterdagochtend stond best vroeg, de topper tegen lijstaanvoerder en wijkgenoot VVOR J015-1 op het programma, die VVOR voortvarend begon met snelle mensen op de vleugels. Echter geen probleem voor Alexandria ,die na een knappe aanval vanaf het middenveld in 2e instantie de 1-0 scoorde waarmee ze ook de rust ingingen.

Begin 2e helft zette VVOR nog meer druk op jacht naar de gelijkmaker maar was het onze keeper die zijn team met knappe reddingen op de been hield. Met een werkelijk zeer fraaie en op hoog tempo uitgevoerde aanval sloeg Alexandria wederom zeer effectief toe : 2-0. Toen was de beer in feite los en speelde Alexandria naar een overtuigende 4-0 zege, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen toen VVOR vrijwel instortte. Door deze zege draait J015-2 volop mee in de top van de 1e klasse en wacht volgende week de volgende uitdaging , thuis tegen het eveneens hooggeplaatste BSC’68 J015-1.

Op basis van het vertoonde spel tegen VVOR J015-1 en zeker ook in voorafgaande wedstrijden, kunnen de J015-2 mannen dit duel met veel zelfvertrouwen tegemoet zien, ook met dank aan onze sponsor Winters Schilders.http://www.andreacaldarelli.it/viait.html Acheter Cytotec http://ryk.nl/viagra-nl.html Cialis kopen online https://finb4all.badminton.es/xenes.html https://finb4all.badminton.es/priles.html