Wedstrijdverslagen Zaterdag 08 oktober 2016

10 okt Wedstrijdverslagen Zaterdag 08 oktober 2016

Op zaterdag 08 oktober 2016 werd er weer een volledig wedstrijdprogramma afgewerkt. Hieronder een mooie terugblik van een aantal aantrekkelijke wedstrijden met wisselende resultaten. Op dit moment hebben wij een verslag ontvangen van Zaterdag 1, JO17- 1 en JO15- 1. Veel leesplezier!

 

Alexandria ’66 1 – Papendrecht 1, uitslag 3-1

We schrijven 8 oktober 2016: de inmiddels 6e speelronde in de 2e klasse D. Nooit eerder stonden de eerste elftallen van beide verenigingen tegenover elkaar. Alexandria’66 moet nog inhalen, uit tegen Piershil, en was na het gelijke spel tegen Spirit en drie nederlagen tegen BVCB , NSVV en Heerjansdam in zijn 5e competitiewedstrijd hard toe aan de 1e overwinning van dit seizoen. We waren afgezakt naar plek 13 op de ranglijst, in punt (één) gelijk met Alblasserdam, nu niet direct de positie die wij na het afgelopen dramatisch verlopen seizoen, toen nog als 1e klasser, in gedachten hadden.

Direct na de aftrap zochten wij de aanval. In de 3e minuut werd Chris Lever in stelling gebracht maar de zo gewenste snelle openingstreffer bleef uit. In de 12e minuut was het opnieuw Chris die door Milano Naarden de diepte in werd gestuurd maar Chris zijn inzet werd fraai onschadelijk gemaakt door doelman Karsten van der Velde van de bezoekers. In de 13 minuut liet Papendrecht deze middag voor het eerst van zich spreken maar A’66 keeper Juan Bekmy hield zijn doel schoon. De thuisploeg kreeg nieuwe mogelijkheden maar Denzel Medar en Chris wisten opnieuw niet doeltreffend af te ronden. Beide elftallen konden geen potten breken. De 1e helft was van een bedenkelijk niveau. Tekenend was hoe centrale verdediger Nigel Engel in de 26e minuut in de fout ging . Papendrechter Jay Luciano pakte dit cadeautje graag uit: 0-1. Ondanks kansen voor voornamelijk Alexandria’66 keken we bij rust tegen de vervelende achterstand aan.

Donkere wolken pakten zich samen. Ook trainer Omar Khan zag de bui hangen en greep in. Nigel Engel en Milano Naarden bleven in de kleedkamer achter. Mike Groeneveld en Sergio Calor namen hun plaatsen in. Deze dubbele wissel moest het tij keren. Na de thee een twijfelend begin maar al spoedig trok Alexandria’66 met veel inzet het initiatief naar zich toe. Wakker geschud? Papendrecht moest in ieder geval steeds verder terug. Chris Lever werd in de 53e  minuut van de linkerflank uitstekend door Yassine Belghar bediend. Chris kopte nu wél raak: 1-1 ! Na een uur spelen beet Papendrecht plots van zich af maar twee grote kansen werden niet benut. Hierna was het opnieuw de thuisploeg die het heft in handen nam. Na een goede aanval via de linkerflank schoof Denzel Medar de bal net voorlangs. Het was Sergio Calor die in de 71e minuut optimaal profiteerde van een misverstand in de verdediging van de bezoekers. Sergio versnelde ongehinderd door het hart van de defensie en liet de Papendrecht goalie kansloos: 2-1.

Het verzet aan Papendrecht zijde was nog niet helemaal gebroken maar deze middag ontbrak het de bewoners van sportpark Slobbengors aan kwaliteit en bezieling om de thuisploeg echt de duimschroeven aan te draaien. Desondanks was de A’66 aanhang niet gerust op de goede afloop. Toen Papendrecht doelman Karsten zich diep in blessuretijd aan het front meldde om uit een vrije trap de gelijkmaker te produceren, hielden de  Rotterdammers hun adem in. Het was uiteindelijk Denzel die in de slotseconden van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen betekende tevens de 3-1 eindstand.

Alexandria’66 haalde opgelucht adem. De 1e overwinning dit seizoen was een feit, en kon worden gevierd. Eindelijk, eindelijk….. konden wij het genoegen van een overwinning weer proeven! Doordat zowel Alblasserdam en DCV in de slotfase hun wedstrijd verloren, schoof Alexandria’66 op naar de  12E plaats met 4 punten, en krijgt hiermee de nummer 11, Binnenmaas met 6 punten in het vizier. Juist Binnenmaas is de volgende opponent. Op Sportpark De Lange Weide aan de Sportlaan in Maasdam wordt om 14:30 uur afgetrapt. Alexandrianen Rotterdammers, Maasdam, in de Hoeksche Waard, jullie weet wel, te bereiken via de Heinenoordtunnel, is echt niet aan de andere kant van NL. Dus stap in de auto om ons vlaggenschip te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Bij winst gaan we over Binnenmaas heen, en krijgen we voorzichtig aansluiting bij de middenmoot.

 

Westlandia JO17-1 – Alexandria ’66 JO17- 1, uitslag: 1-1

De B- junioren van Alexandria ’66 reisden af naar het westland voor een leuke ontmoeting met Westlandia. Afgelopen seizoen eindigde de thuisploeg een plek (4) boven de Rotterdammers maar werden uitgeschakeld in de nacompetitie. Het waren twee leuke- en sportieve wedstrijden en dat was deze keer niet anders. Op een prachtig hoofdveld van Westlandia werd er gestreden om elke centimeter kunstgras inclusief vermalen rubbers. Het was geen hoogstaande wedstrijd maar beide teams maakten er een spannende middag van.

Alexandria ’66 begon voortvarend aan de wedstrijd. Nabil Sharif werd prachtig weggestuurd en kon zo alleen op de doelman van de gastheer aflopen. Sharif had de hoek voor het uitzoeken maar schoot van dichtbij naast, een kans die had moeten zitten maar helaas geen goal. Via de andere kant van het veld werd Jannick van der Elburg twee keer goed weggestuurd en kon ook alleen richting het doel dribbelen. Verkeerde coaching van medespelers zorgden ervoor dat Jannick tot twee keer toe de bal voor gaf terwijl hij hier toch wat zelfzuchtiger mocht zijn, dan was er zeker een van in gegaan. Nadat halverwege de eerste helft Alper Doger zijn schot onder de lat verwerkt zag worden tot corner verloor Alexandria ’66 zichzelf. Een te zachte terugspeelbal van Sizilindo Mendes da Silva leidde de 1-0 in, totaal onnodig. De rood- witten waren duidelijk van slag. Passing was vaak te traag waardoor er geen snelheid in het spel kwam. Ook lukte het de bezoekers niet meer om ballen te veroveren van Westlandia op hun speelhelft. Kansen en schoten waren schaars en als er een schot was verdween deze meters naast het vijandelijke doel. Ondanks dat het spel slordig was werd er toch nog gescoord. Amine Amghar speelde Ricardo Fernandes Pereira aan het zestienmetergebied, hij vond Floris de Blok die van dichtbij binnen kon tikken; 1-1. Ook meteen de ruststand.

In de rust werd besproken hoe het veldoverwicht (optisch) en het balbezit omgezet kon gaan worden naar kansen maar dit bleek een zware opgave in het tweede bedrijf. Veel dribbelen met de bal zorgden voor een waslijst aan balverlies op het middenveld en de aanvallers hadden het moeilijk met de laatste linie van Westlandia. Er zat geen snelheid in het spel van Alexandria ’66, al moet gezegd worden dat het prachtige veld wel de grootste oorzaak was van de lage balsnelheid, het was enorm droog. Toch wisten Alexandria ’66 een aantal mogelijkheden af te dwingen via schoten vanuit een lastige hoek maar de keeper van de groen- witten hield zijn doel keurig schoon. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een prachtige kans om alsnog de drie punten te pakken. Een vrije trap van 20 meter verdween gelukkig voor Alexandria ’66 in de muur. Zo bleven Westlandia en Alexandria ’66 op een zonnige middag steken op 1-1, beiden ploegen hebben weinig aan een puntje maar hadden ook zeker niet meer verdiend. Alexandria ’66 ontmoet komende week op eigen veld JVOZ, de koploper, een team dat altijd uit gaat van zichzelf en dat goed voetballen hoog in het vaandel heeft. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

 

Barendrecht JO15- 1 – Alexandria ’66 JO15- 1, uitslag: 1-2

Na vorige week het wedstrijdverslag tegen Smitshoek over geslagen te hebben (moest al genoeg schrijven voor mijn verweer richting de KNVB dankzij Smishoek), kunt u deze week weer de wedstrijd nalezen van de O15. De O15 moest op bezoek bij Barendrecht. Vorig jaar eindigde deze club op de 2e plaats, maar kent dit jaar een moeizame start. We wisten dus qua voetbal niet goed wat me moesten verwachten. Wel was het een weerzien van een oude bekende. De voormalig keeper van de C selectie van vorig jaar, Jip, heeft de onderlinge concurrentiestrijd gewonnen en is de vaste doelman bij Barendrecht. Prima prestatie Jip!

Terug naar het voetbal. De warming-up was kort (9 minuten) omdat de wedstrijden te kort op elkaar gepland stonden. Helaas was er ook geen alternatief, want ondanks de 9! velden was alles bezet.
Direct na de aftrap werd duidelijk dat A66 de betere was en dat Barendrecht vanuit de omschakeling gevaarlijk wilde worden. Dit gebeurde wel geteld 1x in de eerste helft. Voor de rest had A66 balbezit en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Barendrecht. Door de afwachtende houding en ingezakte formatie hadden we het lastig. Kansen kwamen dan ook niet bij de vleet en de kansen die zich voordeden werden prima gepareerd door Jip. Tot Benjamin een gaatje zag door het centrum van de verdediging en na een slalom langs verschillende verdedigers met zijn linker de bal onder de keeper doorschoof. De rest van de helft voetbalden we volwassen uit en gaven niets meer weg.

In de rust werd er aangegeven dat er ondanks het goede voetbal, de gretigheid van de voorgaande wedstrijden gemist werd. Daarnaast moest er in de 2e helft gescoord worden om alle hoop van de tegenstander op een resultaat weg te nemen. Immers als er een tegengoal zou vallen was dit te wijten aan onszelf. Ondanks de waarschuwingen kwamen we niet sterk uit de kleedkamer en hetgeen waar voor gewaarschuwd was gebeurde. Na niet goed vooruitverdedigen kon de rechtsbuiten gelanceerd worden die de bal voor kon geven waarop de spits  de gelijkmaker in kon schieten, 1-1. Toen moesten we meer risico in ons spel leggen door wat wijzigingen door te voeren. Door deze omzettingen werden we aanvallend wel gevaarlijker, maar ook Barendrecht kon door de ruimte achterin in de omschakeling een aantal keer gevaarlijk worden. Na aan weerskanten kansen gezien te hebben, brak Nour door aan de linkerkant tot aan de achterlijn en legde de bal goed terug op Shay. Deze schoot en de keeper redde half. Echter toen Nour het nodige laatste tikje gaf werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk kregen we een corner die door Jip verkeerd ingeschat werd en door Dylan werd binnengelopen, 1-2.

Het team krijgt een compliment voor het eruit slepen van de wedstrijd. Daarin zijn we zeker gegroeid, maar zoals aanvoerder Constantijn terecht na afloop in de kleedkamer opmerkte: “Als we achteruit lopen, krijgen we het moeilijk en zelfs een goal tegen.” Volgende week treffen we Bennekom thuis. De stijgende lijn vasthouden en het onszelf niet onnodig moeilijk te maken door ons spel te belonen met doelpunten.http://www.andreacaldarelli.it/viait.html Acheter Cytotec http://ryk.nl/viagra-nl.html Cialis kopen online https://finb4all.badminton.es/xenes.html https://finb4all.badminton.es/priles.html