Wedstrijdverslagen jeugd en senioren

19 sep Wedstrijdverslagen jeugd en senioren

Op zaterdag 17 september 2016 hervatte alle teams van Alexandria ’66 hun wedstrijdprogramma. Hieronder de ingezonden wedstrijdverslagen van Alexandria ’66 Zaterdag 1, JO19-2, JO17-1, JO15- 1, JO11-4 en JO9-4.

 

Alexandria ’66 1 – BVCB 1

Na de overwinningen van A’66 2 (4-0 op Spijkenisse 2), A’66 3 (1-0 op VVOR 3), O19- 1 (1-2 bij Forum Sport), O17- 1 (0-2 bij S.C. Feyenoord) en O15- 1 (3-1 op JOVZ) moest ons eerste zijn meerdere in BVCB erkennen. BVCB nam de 3 punten mee naar Bergschenhoek, en dat was na ruim 90 minuten voetbal verdiend. Hierover is geen twijfel. Het was heel jammer dat trainer Omar Khan in de aanloop naar deze wedstrijd op zaterdagmorgen drie basis spelers zag afvallen om reden van blessure of ziek zijn.

BVCB zocht direct na het 1e fluitsignaal de aanval. Alexandria’66 kwam het eerste kwartier flink onder druk te staan. In de 11e minuut moest Juan Bekmy (hij verving 1e doelman Kevin Bogarde die zich enkele uren voor de wedstrijd gedwongen zag zich ziek af te melden) al echt aan de bak maar hij hield zijn doel keurig schoon. Het eerste offensief ebde wat weg, en Alexandria’66 kwam beter in de wedstrijd. De 13e  minuut deed de thuisploeg voor het eerst écht van zich spreken. Een sprankelende aanval begon bij Chris Lever, bediende Sharon Curiel die op zijn beurt Rafiek Casteleins in stelling bracht. Helaas voor de rood-witten wist Rafiek deze naar later zou blijken beste aanval van Alexandria’66 niet doeltreffend af te ronden. BVCB doelman Wesley van der Molen stond de openingstreffer van Rafiek in de weg.

Na 25 minuten nam BVCB de leiding. Een kopbal van Bob Verweij trof via de binnenkant van de paal het doel: 0-1. Hierna probeerde Alexandria’66 orde op zaken te stellen. Het was vooral Sharon Curiel die van zich deed spreken maar het doel werd niet gevonden. BVCB had in die fase moeite om overeind te blijven. Enkele overtredingen waren nodig om Alexandria’66 van scoren af te houden. Sharon was in de 30 minuut dichtbij de gelijkmaker maar opnieuw was sluitpost van der Molen de sta in de weg. Na nog een goede mogelijkheid in de 39e minuut  werd Chris Lever in minuut 41 in scoringskans binnen de 16 meterlijn ten val gebracht maar de verder goed leidende scheidsrechter Gommans zag er geen overtreding in.

Na de pauze keerde Sharon Curiel niet terug. Milano Naarden verving de geblesseerde aanvaller. In de 53e minuut trof BVCB uit een afgeslagen vrije trap de lat. Alexandria’66 mocht blijven hopen op een beter resultaat maar toen een fout van Nigel Engel in de 66e minuut meedogenloos werd afgestraft, was het over en uit. In de 88 minuut liep BVCB nog uit naar 0-3, en daarmee was de strijd definitief gestreden en bleef de thuisploeg met lege handen achter. De mannen van Omar Khan en zijn staf blijven zodoende na twee wedstrijden op één punt steken.

Hopelijk is er volgende week in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen meer succes. Een oude bekende, NSVV uit Numansdorp is dan onze tegenstander. NSVV is nog ongeslagen: er was 1x winst (uit bij Spirit 0-1) en 2x werd gelijk gespeeld (Strijen en Papendrecht). Een niet te onderschatten ploeg uit de Hoeksche Waard. In Numansdorp is de aftrap om 14:30 uur.

 

Alexandria ’66 JO19- 2 – XerxesDZB JO19- 2

Bij zo’n wedstrijd merk je aan de jongens dat deze gewonnen MOET worden, het is een soort Feyenoord tegen Excelsior wedstrijd. Er is altijd een soort rivaliteit tussen ons.
We hadden afgesproken in de kleedkamer dat wij eerst voor komen te staan en niet zoals de vorige wedstrijden. Je merkt dat iedereen elkaar kent.
De wedstrijd begon en in de 1ste minuut scoorde Adesh Oedjaghir de 1-0, dat ging goed, maar in de 3e minuut scoorde Xerxes de 1-1 . We merkte wel dat Xerxes met spelers uit de A1 speelde, maar dat maakte ons niet uit, we hebben kwaliteit zat. In de 9e minuut scoorde Hamdi de 2-1 , we speelde het eerste half uur technisch goed, het spel werd goed verlegt van links naar rechts maar het tempo lag laag, De tegenstander kon het niet zo bijbenen en dan moet je juist zorgen dat je het tempo hoog houdt.
Door het goede terugleggen van Romeo van Dongen op randje 16 schoot Hamdi net voor rust de 3-1 binnen , we deden het goed. RUST.
Ik heb ze in de kleedkamer lekker laten rusten en niet zoveel informatie gegeven want technisch waren we beter alleen we zullen fysiek wat beter moeten spelen. Helaas scoorde Xerxes in de 50e minuut de 3-2. Nu moest ik als trainer de ploeg even scherper maken en het tempo moest omhoog. De duels waren best wel pittig want we moesten gewoon winnen van Xerxes. Na een schitterende solo van Jerremain schoot hij de 4-2 binnen. We moesten attent blijven want Xerxes speelde heel veel op de lange bal naar de voorhoede, Maar onze verdediging stond sterk en hebben het geweldig gedaan. Alexandria heeft ook z’n derde wedstrijd gewonnen
Proficiat mannen, trots op jullie, de Trainer.

 

SC Feyenoord JO17- 1 – Alexandria ’66 JO17- 1

Een mooi affiche op een zonovergoten sportpark Varkenoord. Prachtig voor de tweede divisie voor B- junioren dat SC Feyenoord terug is in deze afdeling want het is altijd leuk- en uitdagend om tegen deze tegenstander te spelen. Het veld lag er perfect bij en de scheidsrechter (uit Almere) had er zin in. Alexandria ’66 opende de competitie sterk in Dordrecht waar het na een moeizaam begin de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken maar bleef steken op 1 punt. Ook in de wedstrijd tegen SC Feyenoord begonnen de Rotterdammers afwachtend. SC Feyenoord begon scherp en in hoog tempo de bal rond te spelen. Alexandria ’66 had even moeite om aan te haken maar bleef verdedigend redelijk eenvoudig overeind. Aanvallend werd er nauwelijks wat afgedwongen. Halverwege de eerste helft kantelden het spelbeeld nadat Jeremy zijn directe tegenstander via een overtreding moest tegenhouden, dit had een mooie kans kunnen worden voor SC Feyenoord maar werd onschadelijk gemaakt. De aanvallers van de bezoekers werden vaker in stelling gebracht. Cedric had met links moeten scoren maar miste oog in oog met de doelman en schoot voorlangs. Niet veel later schoot dezelfde Cedric na een mooie aanval alsnog de 0-1 binnen. Als Alexandria ’66 wat preciezer was geweest, minder zou dribbelen en de bal sneller zou inspelen had de score zomaar hoger kunnen zijn, als was dat op basis van het spelbeeld niet verdiend geweest.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. SC Feyenoord met het balbezit en met het initiatief maar wist tot aan de laatste minuut geen kansen af te dwingen. Alexandria ’66 beperkte zich tot het verdedigen en wist via snelle uitvallen een paar flinke kansen te creëren. Ook in deze fase kwam duidelijk naar voren dat de talenten van Alexandria ’66 uitblinken in dribbelen in plaats van snelle en goede passes te geven naar de voorhoede die daarop kunnen anticiperen. Verdedigend stond Alexandria ’66 als een huis en wist doelman Leon een aantal gevaarlijke acties van de thuisploeg onschadelijk te maken. Nadat Jannick en Ricardo grote kansen hadden laten liggen om de score op te laten lopen wist invaller Ali de 0-2 binnen te tikken na een sublieme actie van Ricardo. Een mooi resultaat in een zware wedstrijd. Voetballend was Feyenoord beter maar wist uiteindelijk maar 1 kans af te dwingen. Alexandria ’66 verdedigde ijzersterk en wist zeker vijf honderd procent kansen te creëren, op basis van de inzet en mogelijkheden een prachtige overwinning.

 

Alexandria ’66 JO15- 1 – JVOZ JO15- 1

Afgelopen zaterdag moest de O15 voor zijn 2e competitie wedstrijd aantreden tegen het vorig jaar uit de eerste divisie gedegradeerde JVOZ uit Vlissingen. Deze tegenstander staat bekend als een team uit een sterke jeugdopleiding. Terwijl de meeste ogen op het sportpark gericht waren op het eerste elftal dat op het hoofdveld speelde, trapte we om 15:15 af op veld 2. Onder leiding van een jonge arbiter was direct te merken dat we met een prima voetballende ploeg te maken hadden. In het eerste gedeelte van de eerste helft kwamen de dan ook moeilijk aan voetballen toe en moesten meer dan eens de bal zonder al te veel bedoeling lang spelen. Gaandeweg de eerste helft kwamen we wat beter in de wedstrijd, maar speelde wel merendeels reactievoetbal. Vanuit de omschakeling zochten een aantal keer goed Ousman, die een aantal goede rushes langs de zijlijn had. Uit een van deze rushes kwam een prima voorzet die bij de 2e paal ingekopt werd door Constantijn, 1-0. Lang konden we niet genieten van de voorsprong. Door een prima aanval van JVOZ en een goede steekbal van de nummer 10 kwamen ze door tot op de achterlijn. Na goed terugleggen kregen ze vrije schietkans binnen de 16meter. Zafar kon hier niets tegen inbrengen , 1-1. Dit was tevens ook de eindstand van de eerste helft. Wel kregen we meer grip en konden vaker ons eigen spel spelen. Shay kreeg nog een grote kans in het laatste gedeelte van de helft, maar keeper hield de stand gelijk met een geweldige redding. JVOZ claimde na een schot uit de 2e lijn nog een penalty wegens hands, maar kreeg deze niet. In de rust werd een compliment aan het team gegeven voor teamprestatie. Wel kon het middenveld de bezetting beter onderling verdelen om daar nog meer in balbezit te komen en meer van daaruit te voetballen. Het middenveld met Constantijn, Muli en Yafet pikten de aanwijzingen goed op en we gingen meer de aanval zoeken vanaf het middenveld ipv vanaf de laatste linie. Dit resulteerde in meer druk richting het JVOZ goal. Dit drukte zich vooral uit in de toename van het aantal corners. Uit een van de corners van Mitchell maakte Shay met een prachtige omhaal en de verre hoek de 2-1. 10 minuten voor tijd werd Mitchell in een passeer actie onderuit gehaald en de daarop volgende penalty werd door Benjamin verzilverd. (Zie Video). Na de 3-1 liepen we wat achteruit en kregen wel wat kansen tegen, maar de verdediging hield stand en we creëerden zelf ook nog wat kansen door de ruimte die de tegenstander liet. Naast de overwinning van de O15, won ook de O15-2 zijn wedstrijd. In een wedstrijd waar ze vele malen beter waren vergaten ze zichzelf te belonen en bleven steken op een verdiende 1-0, gefeliciteerd! Volgende week gaat de O15 op bezoek bij het voor Haaglandia in de competitie geplaatste Hercules. De O15-2 speelt een belangrijke wedstrijd in en tegen Berkel.

 

Alexandria ’66 JO11- 4

Vandaag moesten we tegen Zwervers E4. Een hele week niet getraind. Maandag hadden we te weinig spelers om te trainen en afgelopen woensdag was het te warm om op het trainingsveld te staan. De wedstrijd begon om 10.30 uur en de jongens van E4 hadden er zin. De warming-up ging heel goed. De aftrap werd genomen en E4 speelde een aardige wedstrijd. De bal werd goed rond gespeeld en we creëerde leuke kansen via Jerenzo en Nobel. Ook Levonn een fantastisch afstandsschot. De keeper van Zwervers hield de ballen goed uit de goal. Het was Zwervers die onterecht als eerste scoorde. Een duel op links, de bal ging ruim over de zijlijn, de scheidsrechter zag het niet, de speler van Zwervers bleef doorspelen en liep op onze keeper af 0-1 voor Zwervers. #dit was een beetje valsspelen. De jongens van E4 waren even van slag en kort hierop scoorde Zwervers weer een doelpunt 0-2. Ondanks dat E4 het betere van het spel had stond E4 achter. We kregen geen grip op Zwervers die snelle en sterke spelers had. Gelukkig bleven de jongens van E4 vertrouwen houden en via een mooie aanval opgezet door Giuliano die hard tegen de keeper aan schoot, kon Nobel de 1-2 scoren. Tijdens de rust ging Quirijn op goal en begon E4 met volle moed aan het tweede deel van de wedstrijd. E4 kreeg veel kansen en de jongens van Zwervers wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. Het was Jerenzo die met een snelle voetbeweging achter zijn standbeen buitenkant rechts inschoot 2-2. E4 had voldoende tijd om de winnende goal te maken. Bij een corner ging het mis, iedereen van E4 ging mee naar voren. Terwijl de afspraak is dat er altijd 1 speler achterin blijft hangen. Uit de counter die volge scoorde Zwevers de 2-3. De jongens van E4 waren vastbesloten om de gelijkmaker te scoren. E4 kreeg nog veel kansen op de 3-3 via afstandsschoten van Jaki, Ziad, Levonn, Jahvienio en Jayden, maar de bal wilde er niet in. Uit een aanval opgezet door Omer scoorde Nobel de 3-3. Met nog maar 4 minuten te spelen probeerde E4 de winnende goal te maken. Levonn kreeg nog een grote kans op een goal alleen zijn hakje werd op de doellijn gered. Ook Jayden en Giuliano kregen mooie kansen op de winnende treffer. Helaas lukte het ons niet meer om te scoren. 3-3 mooie uitslag en wij zijn heel trots op jullie complimenten.

 

Alexandria ’66 JO9- 4
Woensdag niet getraind vanwege het warme weer en vandaag vroeg op voor onze tweede thuiswedstrijd. Jesaja was vandaag afwezig dus de spelers van F4 waren met 9 spelers. De warming-up ging heel goed en je kon zien dat de spelers van F4 er zin in hadden. Jelani begon de eerste helft op doel en Bilal moest de tweede helft op doel. De aftrap werd genomen en al snel kon je zien dat F4 veel beter was dan de tegenstander. Het was Elger die op links zijn man voorbij speelde met een schaar, maar net niet goed uitkwam voor een goed schot. Eliott was attent en pakte de bal op en schoot op doel goal. F4 stond 1-0 voor. F4 bleef heel goed voetballen en het was Sharnee die met een verwoestend schot van afstand 2-0 maakte. Daarna was het weer Sharnee die een mooie solo van Eliott schitterend afmaakte 3-0. Iedereen bij F4 speelde heel goed Odin, Devann en Rayan kregen ook mooie kansen, maar de bal wilde er niet in. Het was Deliano die na een mooie solo de 4-0 maakte. Kort na de aftrap van Lekkerkerk veroverde Devann de bal gaf de bal aan Elger, Elger gaf de bal voor en Deliano scoorde 5-0. F4 kreeg nog veel kansen via Rayan, Jelani, Elger en Sharnee, maar de bal wilde er niet in. Eliott liep wederom na een prachtige solo alleen op de keeper af we dachten allemaal dat de bal erin ging, maar hij schoot in het zijnet. Daarna was het Elger (onze man van de wedstrijd) die 6-0 scoorde. In de tweede helft was Bilal blij, want Rayan moest op doel. Maar omdat de tegenstander niet heel goed was mocht Rayan vanaf het begin met het team meevoetballen. De spelers van F4 en de spelers van Lekkerkerk wisten eerst niet wat ze zagen een voetballende speler, maar gelukkig ging het heel goed. Het was Eliott die 7-0 maakte. Elger kreeg nog een vrije trap van heel ver. Maar de keeper van Lekkerkerk hield de bal heel knap. Deliano had weer een mooie solo en schoot heel mooi de bal in het doel 8-0. F4 bleef heel goed voetballen. De trainers zagen heel mooie acties scharen en zelfs de Ronaldo werd gezien. Sharnee scoorde de 9-0. Ook Bilal pikte zijn doelpunt mee door de 10-0 te scoren. Uiteindelijk werd de wedstrijd door Jelani beslist, na veel kansen op de keeper te hebben geschoten scoorde hij de 11-0. Wat een mooie wedstrijd helemaal top :-) complimenten.

 http://www.andreacaldarelli.it/viait.html Acheter Cytotec http://ryk.nl/viagra-nl.html Cialis kopen online https://finb4all.badminton.es/xenes.html https://finb4all.badminton.es/priles.html