23 mei Alexandria’66 verliest nipt van titelkandidaat Hellevoetsluis

Omdat de nood hoog was deed A’66 trainer Omar Rziki met succes een beroep op Robin Verhorst die met zijn 38 jaar aantoonde nog altijd goed mee te kunnen op het niveau Tweede Klasse. Op de bank 5 spelers met geboortejaar 2003/2004.

Alexandria’66 en Hellevoetsluis maakten direct vanaf de aftrap hun aanvallende intenties duidelijk. Beide ploegen speelden bovendien in hoog tempo.

In de 3e minuut het eerste gevaar. Na een snel genomen vrije trap dook Fabian Boekholt van Hellevoetsluis op voor Alexandria’66 doelman Zafer Bal. Zafer bleef goed kijken en kon zo de doelpoging van Boekholt onschadelijk maken. De rebound ging net naast het doel.

Gedurende het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Alexandria’66 stichtte gevaar via onder meer Dènon Geerders en de over de rechterflank opstomende Damian Muller. Een afstandsschot in de 14e minuut van Dènon ging net over. In de 19e minuut kwam Glenn Stoffers namens Hellevoetsluis in kansrijke positie. Zijn diagonale schot werd door Zafer Bal met de voet gepareerd.

Hierna drong Alexandria’66 meer aan. Er brak een fase aan waarin de thuisclub de bezoekers op hun helft steeds meer vastzette. Vlot combinerend ging Alexandria’66 op zoek naar de openingstreffer. Na enkele goede aanvallen was het in de 23e minuut raak. Jurano O’Brien brak in volle vaart door op de rechterflank, haalde de achterlijn. Jurano leverde een voorzet op maat af voor Shay van Liempd die de bal onhoudbaar voor doelman Danijel Ribaric tegen de touwen joeg: Alexandria’66 op 1-0. Een goal uit het boekje!

Direct vanaf de spelhervatting een grote kans voor Hellevoetsluis op de gelijkmaker. Scheidsrechter Aniel Jhamai constateerde buitenspel.  De bezoekers claimden in de 29e minuut een penalty nadat Davy Mierop binnen de 16 meter ten val kwam. Omdat de bal werd gespeeld volgde een hoekschop. Namens Hellevoetsluis schoot Marley Dors naast. Twee minuten later was het opnieuw Dors die na een hoekschop een kop-kans kreeg maar de bal over het doel kopte.

Alexandria’66 trok het initiatief opnieuw naar zich toe. Na een snelle aanval was het Dènon Geerders die zijn tegenstander uitkapte, vrij kwam voor doelman Ribaric maar de doelman niet wist te passeren. De hoekschop die volgde leverde wel gevaar op maar geen doelpunt. In de 37e minuut stuurde David Widarto met een mooie pass Robin Verhorst weg. Robin dook op voor doelman Ribaric maar wist zijn uitstekende optreden op dat moment niet met een doelpunt te bekronen. In de 39e minuut brak Jurano O’Brien over links door met een indrukwekkende versnelling  maar kon nabij de achterlijn geen voorzet afleveren. In minuut 42 een mooie aanval van de thuisclub. Jurano O’Brien, David Widarto en Shay van Liempd wisten elkaar uitstekend te vinden. Shay van Liempd schoot gericht maar zijn schot werd door Hellevoetsluis doelman Ribaric tot hoekschop verwerkt.

In de 44e minuut een grote mogelijkheid voor Glenn Stoffers maar vrij voor A’66 doelman Zafer Bal schoot Glenn te zacht om Zafer in problemen te brengen. Direct een snelle aanval van Alexandria’66 maar het was doelman Ribaric die Shay van Liempd van zijn 2e treffer afhield. In de slotseconden van de eerste helft liet Jurano O’Brien opnieuw van zich spreken. O’Brien speelde zijn tegenstander uit en zijn doelpoging werd ten koste van een blessure van de lijn gehaald.  Zodoende brak de rust aan met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Alexandria’66 verzuimde meer afstand te nemen.

Hellevoetsluis kwam goed uit de kleedkamer en kreeg in de openingsfase van de 2e helft verschillende mogelijkheden maar kwam niet langszij. Alexandria’66 probeerde zich aan de druk te onttrekken. Tussen de 53e en 60 minuut golfde het spel op en neer met over en weer wat kansjes. In de 58e minuut verslikte de verder uitstekend spelende Jurano O’Brien zich toen hij zijn verdediging assisteerde maar Hellevoetsluis profiteerde niet: de bal verdween in het zijnet.

Na ruim een uur spelen trok Hellevoetsluis het initiatief naar zich toe. In de 65e minuut een nieuwe mogelijkheid voor Glenn Stoffers maar opnieuw bleef doelman Zafer Bal de situatie meester.

Na 71 minuten een snelle uitbraak van de thuisclub. Shay van Liempd stuurde Jurano O’Brien de ruimte in. Hellevoetsluis doelman Ribaric kwam zijn doel uit, zelfs buiten de 16 meter. Jurano werd als doorgebroken speler door Brian Poelman onreglementair gestuit, juist op het moment dat hij Ribaric probeerde te omspelen. Er ontstond veel opwinding. Het was even wachten op de beslissing van scheidsrechter Jhamai. Brian Poelman kreeg rood waarna spelers van Hellevoetsluis in discussie gingen met de scheidsrechter.  

In de 75e minuut kon dan eindelijk de vrije trap worden genomen. Shay van Liempd schoot de bal net naast de kruising. De eerste aanval met 10 spelers in het veld leverde Hellevoetsluis direct de gelijkmaker op. Een vrije trap vanaf links bereikte Marley Dors voorbij de tweede paal. Dors schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen: 1-1.

Hellevoetsluis ging door. Ondanks een man minder nam Hellevoetsluis in de 83e minuut zelfs de leiding toen Glenn Stoffers na een voorzet vanaf links doelman Bal met een kopbal versloeg: 1-2.

Alexandria’66 probeerde hierna alsnog op gelijke hoogte te komen maar slaagde daar niet in. David Widarto was in de 88e minuut nog dicht bij de gelijkmaker maar kon, nadat hij doelman Ribaric had omspeeld, niet doeltreffend afronden omdat hij uit balans raakte. Het meer ervaren Hellevoetsluis trok de winst over de streep en blijft in de race voor het kampioenschap in de Tweede Klasse D. Alexandria’66 zag na deze nederlaag de kleine kans op de 3e Periode uit het zicht verdwijnen.

Bij Alexandria’66 maakte in de loop van de 2e helft niet alleen Jason Santos Sint Aubyn zijn opwachting maar liet Omar Rziki de jeugdspelers Emian-Johar Semedo, Winston Roepchand, Jonathan Miguel en Zakaria Kanfaoui debuteren in het 1e elftal van Alexandria’66.  

De uitslagen 2e Klasse D in speelronde 24:

 • DCV – Rozenburg 1-0                                                                                                                                                          
 • Pelikaan – Sparta 0-1                                                                                                                                                                
 • CWO – FC Binnenmaas 1-3                                                                                                                                                 
 • Spirit – sv Charlois 5-0                                                                                                                                                    
 • Alexandria’66 – Hellevoetsluis 1-2                                                                                                                              
 • Deltasport – CION 0-1                                                                                                                                                         
 • SVS – Strijen 1-0

De stand na speelronde 24:

 • 1 DCV 24-51                                                                                                                                                                                 
 • 2 Sparta 23-48                                                                                                                                                                       
 • 3 Hellevoetsluis 24-48                                                                                                                                                            
 • 4 CION 24-45                                                                                                                                                                       
 • 5 FC Binnenmaas 24-42                                                                                                                                                           
 • 6 CWO 24-42                                                                                                                                                                          
 • 7 Spirit 24-41                                                                                                                                                                         
 • 8 Pelikaan 24-35                                                                                                                                                                         
 • 9 SVS 24- 34                                                                                                                                                                        
 • 10 Alexandria’66 24-29                                                                                                                                                           
 • 11 Strijen 24-20                                                                                                                                                                      
 • 12 sv Charlois 24-17   plek nacompetitie voor behoud                                                                                                                                                      
 • 13 Deltasport 23-10   plek nacompetitie voor behoud       
 • 14 Rozenburg 24-8     plek degradatie rechtstreeks

Restant uitspelen:

Aanstaande dinsdag wordt Sparta – Deltasport uitgespeeld. Stand van staken was 1-1. Deltasport hervat deze wedstrijd met 9 spelers.

Conclusie huidige stand:

De titelstrijd lijkt zich nu echt toe te spitsen op DCV, Sparta en Hellevoetsluis.

In de gevarenzone staat Strijen al weken lang op de, na 26 wedstrijden, veilige plek 11 maar de marge met sv Charlois op plaats 12 bedraagt onveranderd slechts 3 punten. Strijen en sv Charlois strijden dus om direct behoud en zullen alles op alles zetten om aan de nacompetitie te ontsnappen.

Nog altijd is niet duidelijk wie rechtstreeks zal afdalen naar de 3e Klasse. De achterstand van hekkensluiter Rozenburg op Deltasport bedraagt nog altijd slechts 2 punten. Voor beide verenigingen geldt dat wanneer aan rechtstreekse degradatie wordt ontsnapt, dan de nacompetitie volgt voor lijfsbehoud.

Het resterende programma voor Alexandria’66 1:  

Zaterdag, 28 mei: sv Charlois – Alexandria’66; aanvang 14.30 uur                                                                          

Zaterdag, 4 juni: Alexandria’66 – Rozenburg; aanvang 14:30 uur.

In de laatste 2 speelronden vangen alle wedstrijden aan om 14:30 uur.

Later deze week blikken wij vooruit op sv Charlois – Alexandria’66.http://www.andreacaldarelli.it/viait.html Acheter Cytotec http://ryk.nl/viagra-nl.html Cialis kopen online https://finb4all.badminton.es/xenes.html https://finb4all.badminton.es/priles.html